Marc Cain 2021: De mooiste collectie van Marc Cain
Frontpage marc cain zomer 2020 hb mode

Marc Cain

Liefdesverklaring


aan de vrouw.

 

Marc Cain is beroemd bij velen van u omdat de naam staat voor damesmode door elegante vrouwelijkheid, exclusiviteit en innovatief denken. Marc Cain is beroemd en dat is terecht want een vrouw voelt zich mooier en is mooier in een jurk, broek of jas van Marc Cain. 

 

 

Marc Cain heeft soms gewaagde en soms meer ingetogen lijnen die wel helemaal compleet zijn. Zo heeft Marc Cain in al haar lijnen shirts, pantalons, sweaters, jassen en soms ook hoeden. Dit allemaal van hoogstaande kwaliteit.

 

HB MODE maakt haar eigen selectie uit het grote aanbod van Marc Cain. Dat maakt HB MODE uniek want u kunt combinaties ontdekken die nergens anders te verkrijgen zijn. 

 

HB MODE heeft diverse lijnen van Marc Cain in haar collectie die echt de moeite waard zijn. Kom daarom ook eens kijken!

 

 sale winter 2020

 

Marc Cain logo

 

Webshop

Nu ook te bestellen via onze webshop:

 

Exclusieve Damesmode

Marc Cain Zomer 2021

Webshop

Nu ook te bestellen via onze webshop:

 

Exclusieve Damesmode

Marc Cain Herfst-Winter 2020-2021

Webshop

Nu ook te bestellen via onze webshop:

 

Exclusieve Damesmode

Het merk Marc Cain

De eigenaar Helmut Schlotterer

Helmut Schlotterer, die opgroeide in een knitwear-bedrijf in Bodelshausen, verliet vroegtijdig zijn huis. Zijn passie voor mode bracht hem naar de modehoofdsteden van de wereld en Parijs in de jaren 1968, waar hij de internationale modescène ontmoette. Na zijn studie textieltechnologie en bedrijfskunde studeerde Helmut Schlotterer in 1973 zijn eigen label in de Italiaanse stad Carpi bij Bologna: Marc Cain.

Net als die van zijn vader is Marc Cain gespecialiseerd in breien. De zoon probeert echter - in tegenstelling tot de ouders - uit de eerste collectie de veelzijdigheid en expressiviteit van dit materiaal te demonstreren. In 1976 werd het vaderlijke bedrijf in Bodelshausen gerenoveerd en vanaf dat moment werd het gerund door Marc Cain als productiefaciliteit. Het label verhuist dus naar het Zwabische thuisland Helmut Schlotterers, zonder zijn Italiaanse inspiratie op te geven. Technische innovaties met in die tijd revolutionaire, elektronisch gestuurde machines boden de kans om buitengewone mode te creëren op de locatie Bodelshausen.

Geschiedenis van het merk Marc Cain

Het internationaal succesvolle modebedrijf Marc Cain werd in 1973 opgericht door Helmut Schlotterer, de CEO. Vandaag is Marc Cain een wereldwijd opererend premiummerk voor damesmode met eigen productie-aandeel in Duitsland. Vanuit het hoofdkantoor in Bodelshausen beheert Marc Cain de wereldwijde business. Het bedrijf heeft nu alleen al in Duitsland meer dan 800 mensen in dienst. 176 Marc Cain Stores, 309 shop-in-shops (tegen eind 2013) en meer dan 941 andere high-end winkels in 59 landen kenmerken de selectieve distributiestrategie.

Productie

In Bodelshausen beheert het bedrijf een gebouwoppervlak van bijna 42.000 vierkante meter. Sinds juni 2013 is op het hoofdkantoor een nieuw logistiek centrum gebouwd. De constructie meet een vloeroppervlakte van 7.000 vierkante meter en heeft een capaciteit van circa. 500.000 onderdelen hangende kledingstukken en ca. 1,25 miljoen liggende delen. De bouwfase duurt tot eind 2014. Het volledig geautomatiseerde magazijn zal in het voorjaar van 2015 operationeel zijn. In totaal zal ongeveer 30 miljoen euro in het nieuwe gebouw worden geïnvesteerd.

Marc Cain Sublabels.

Marc Cain Collections is het kernlabel van het bedrijf, dat sensuele silhouetten combineert met coole, glamoureuze details - een weerspiegeling van de tijdgeest met zijn eigen stijl en klasse.

Marc Cain Sports is casual en vrijetijdskleding: trendy, sportief, vol joie de vivre. Het label combineert modern design met functionaliteit en lichaamsbewustzijn.

Marc Cain Essentials is de interpretatie van tijdloze klassiekers met slimme snit, helder ontwerp en hoogwaardige materialen, beïnvloed door de modewijziging van de tijd - elegant, casual, schoon.

Materialen / kwaliteiten

De workflow in de kledingproductie van Marc Cain-producten is een Europees proces: sinds de oprichting van Marc Cain in Italië heeft het bedrijf zijn Italiaanse oorsprong geteeld met Duitse perfectie. De stoffen evenals de breigarens komen rechtstreeks uit Italië.

De laatste montage, dat wil zeggen het naaien van de kleding, vindt plaats in naburige Europese landen in partnerbedrijven, waar meer dan 2000 werknemers werken voor Marc Cain.

Kledingstukken en accessoires

Marc Cain heeft met haar drie sublabels voor iedere vrouw iets want de collecties zijn enorm breed. Zo heeft Marc Cain zo’n beetje alle kledingstukken in haar assortiment en dan kunt u denken aan een broek, pantalon en jeans (vaak met applicaties), blouse, (polo) shirt, top, trui en vest, jurk en rok en dan ook nog jas, blazer, colbert, spijkerjas en mantel.

Daarnaast zijn er diverse accessoires zoals een armband en ketting, sjaal en een tas en ook aan de voeten wordt gedacht want Marc Cain heeft ook sneakers, pumps, sandalen, schoenen en laarzen.

Kenmerkend voor MarcCain zijn de prints die de kledingstukken soms sieren zoals een zebraprint of tijgerprint zoals u ook op de website van HB MODE kunt zien.

Conclusie

Al met al is Marc Cain een topmerk met een volledige lijn dameskleding van hoogwaardige kwaliteit die gerust gerekend kan worden tot de exclusieve damesmode.

Bronnen

Elle

Marc Cain

 

Marc Cain Nieuws

Marc Cain Sports Herfst/Winter 2019

Marc Cain Fashion Show SS 2020