gtag('config', 'UA-110965162-1'); Unieke Collectie Marc Cain 2024 - HB MODE
Frontpage marc cain zomer 2020 hb mode

Marc Cain

Liefdesverklaring


aan de vrouw.

 

Marc Cain: Een tijdloos merk voor stijlvolle dameskleding

 

Een van onze meest geliefde merken is Marc Cain, een gerenommeerd Duits kledingmerk dat bekend staat om zijn tijdloze en elegante stijl. Bij HB MODE vindt u een gevarieerde en veelzijdige collectie van Marc Cain, waaronder prachtige jurken, stijlvolle rokken, verfijnde blouses en modieuze jassen.

 

HB MODE biedt een uitgebreide en unieke collectie van Marc Cain die u nergens anders zult vinden!

Marc Cain logo

Marc Cain voorjaar-zomer 2024

Een impressie van de voorjaar-zomer collectie.

We hebben hieruit voor u de mooiste items gekozen.

Marc Cain Najaar - Winter 2023 -2024

Marc Cain: Aanvullende informatie

Marc Cain: een merk met passie voor mode en kwaliteit

 

Als je op zoek bent naar stijlvolle, elegante en comfortabele kleding, dan is Marc Cain het merk voor jou. 

Marc Cain is een Duits modebedrijf dat al sinds 1973 bestaat en dat bekend staat om zijn premium kwaliteit, innovatieve ontwerpen en duurzame productie.

Aan de hand van onderstaande veelgestelde vragen vertel ik je meer over het verhaal achter Marc Cain, de
bijzondere breigoederen die ze maken, de aantrekkelijke prints die ze gebruiken, de duurzaamheid waar
ze voor staan en de collectie Marc Cain voorjaar-zomer 2024 die je niet mag missen.

Het verhaal achter Marc Cain

Marc Cain werd opgericht in Italië in 1973 door Helmut Schlotterer, de huidige voorzitter en eigenaar van het bedrijf. Hij begon als een breimerk, maar groeide al snel uit tot een marktleider in het premium segment van damesmode. Het motto van Marc Cain is "Fashion must seduce", wat betekent
dat mode niet alleen mooi moet zijn, maar ook de persoonlijkheid en individualiteit van de draagster moet onderstrepen.

Marc Cain combineert een gevoel voor esthetiek en kunst met een casual en natuurlijke uitstraling, een innovatieve benadering en een hoge standaard van design en pasvorm.

Marc Cain heeft meerdere verkooppunten wereldwijd, waaronder HB MODE in Ommen, Nederland.

 

De bijzondere breigoederen van Marc Cain

Een van de kenmerken van Marc Cain is de passie voor breien. Breien is de eerste liefde van het merk, sinds de oprichting in 1973. De hoogtepunten van Marc Cain zijn de indrukwekkende breicreaties die getuigen van de kwaliteitsexpertise en die gemaakt worden in het hoofdkantoor in Bodelshausen, Duitsland.

Hier beschikt Marc Cain over een eigen, hoogtechnologisch breipark, waar meer dan 280.000 gebreide delen per jaar worden geproduceerd op 110 geavanceerde breimachines. Dit is iets heel bijzonders, want waarschijnlijk heeft geen ander modebedrijf in Europa zo'n grote, moderne en flexibele breiproductie ter plaatse.

Marc Cain gebruikt alleen hoogwaardige materialen voor zijn breigoederen, voornamelijk garens uit Italië, die bekend staan om hun hoge kwaliteit en luxueus gevoel. De materialen worden zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Marc Cain, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en draagcomfort.

Een van de nieuwste innovaties van Marc Cain is de verdere ontwikkeling van de "Knit & Wear 100 % Made in Germany" producten, die gebruik maken van nieuwe 3D-breitechnieken die zorgen voor een uitzonderlijk gevoel en een nieuwe look.

De aantrekkelijke prints van Marc Cain

Een ander kenmerk van Marc Cain is het gebruik van aantrekkelijke prints die de aandacht trekken.

Marc Cain ontwikkelt zijn eigen digitale inkjetprintproces al sinds 1998 en gebruikt daarvoor reactieve kleurstoffen die zelf worden geproduceerd - een speciale klasse van kleurstoffen waarmee het mogelijk is om uitzonderlijk briljante prints te creëren. Deze zijn exclusief ontwikkeld en vervaardigd voor Marc Cain sinds 2007. Het samenspel tussen het complexe printproces en de speciale kleurstof zorgt ervoor dat het product "door-en-door" wordt geverfd. De kleurstof ligt niet alleen op het oppervlak van de vezels, maar dringt door tot in de vezels om een permanente verbinding te maken. Hierdoor kan de print niet scheuren of breken en blijft het gevoel van het breiwerk behouden.

Marc Cain is momenteel bezig met de vierde ontwikkelingsfase van de printmachines om zijn concurrentievoordeel op het gebied van digitaal printen te behouden en uit te breiden. De prints van Marc Cain zijn geïnspireerd door verschillende thema's, zoals dieren, bloemen, geometrie, kunst en cultuur. Ze zijn kleurrijk, speels, elegant en origineel.

 

De duurzaamheid van Marc Cain

Marc Cain neemt zijn verantwoordelijkheid voor mens, dier en milieu serieus en streeft naar meer duurzaamheid in al zijn activiteiten.

Het motto van Marc Cain is "Rethink Together - Samen herdenken voor meer duurzaamheid". Dit betekent dat Marc Cain samenwerkt met partnerbedrijven, leveranciers, klanten en medewerkers om innovatieve en duurzamere oplossingen te vinden voor de uitdagingen van de mode-industrie.  Marc Cain houdt zich aan de internationaal erkende sociale normen en eist dit ook van zijn zakenrelaties. Marc Cain zorgt voor zijn medewerkers en biedt hen een veilige, gezonde en eerlijke werkomgeving.

Marc Cain respecteert het dierenwelzijn en gebruikt geen echt bont in zijn collecties. In plaats daarvan gebruikt Marc Cain verschillende hoogwaardige imitatiebontproducten. Marc Cain gaat zuinig om met hulpbronnen en gebruikt steeds meer duurzame materialen, zoals biologisch katoen, gerecycled polyester, lyocell en hennep.

Marc Cain heeft ook een aantal producten die het label "Rethink Together" dragen, wat betekent dat ze bijzonder milieuvriendelijk zijn, van materialen tot uitrusting.

 

De collectie Marc Cain Najaar-Winter 2023

De collectie Marc Cain Najaar-Winter 2023 is een feestelijke collectie die het 50-jarig jubileum van het merk viert.

De collectie is geïnspireerd door het thema "A New Journey", wat staat voor een nieuwe reis vol avontuur, ontdekking en plezier. De collectie bestaat uit zeven thema's die elk een andere bestemming vertegenwoordigen: A Flock of Chickens, The Wild West, The Big Apple, The Northern Lights, The Orient Express, The Ice Palace en The Golden Twenties.

De collectie is een mix van klassieke elegantie en moderne sportiviteit, met invloeden uit de jaren '70, '80 en '90. De collectie speelt met contrasten: warme en koude kleuren, matte en glanzende stoffen, strakke en losse silhouetten, minimalistische en maximalistische prints. De
collectie bevat veel breigoederen die getuigen van de passie en expertise van Marc Cain op dit gebied.

De collectie bevat ook veel prints die de aandacht trekken, zoals dierenprints, bloemenprints, ruitjesprints en grafische prints. De collectie is een uitnodiging om je eigen reis te maken en je eigen stijl te creëren met de veelzijdige en hoogwaardige kledingstukken van Marc Cain.

MENU